Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

         Мабуть, масло святих гладіаторів, зване маслом святого Іоанна, використовувалося стародавніми гладіаторами та, крім усього іншого, вони залучали сили, необхідні для боротьби на арені. Хоча сьогодні важко перевірити це сміливе твердження, безумовно, можна знайти докази того, що природна речовина цілюще впливає на наше здоров'я. Втирається в шкіру, він ефективно зменшує біль в м'язах, суглобах, сухожиллях і невралгії, і прекрасно для масажу спини, шиї та кінцівок. Масло звіробою також є значущим косметичним засобом. Розправляє і відновлює колір обличчя, прискорює загоєння ран і підтримує лікування шкірних утворень. Перевірмо, як приготувати масло в будинку.

Масло звіробою: як воно працює на здоров'я?

        Масло звіробою зобов'язана своїми цілющими властивостями цінних речовин, що містяться в сировині, з якого його отримано. Це забезпечить нас перш за все: дубильні речовини катехина, флавоноїди, особливо гіперозид і кверцетин, ефірна олія, фенольні кислоти, холін, фітостероли, пектини, вуглеводи та мінеральні солі.

Вплив олії звіробою на наше здоров'я мати комплексний характер. Має здатність:

- болезаспокійливу,

- антисептичну,

- антибактеріальним,

- в'язким,

- діастолічним,

- антидепресантом.

Масло звіробою: побічні ефекти

        Під час лікування маслом звіробою оберігайте себе впливу прямих сонячних променів, бо на нашій шкірі можуть з'явитися плями та висип.

Масло звіробою, м'язи та суглоби

      Ви боретеся з постійним болем у спині, шиї або кінцівках? Масло звіробою є дуже бажаним лікувальним засобом. Натуральна медицина вважає ці ліки проти різних захворювань м'язів, суглобів, сухожильна, невралгії та ішіас. Це також добре працює як засіб масажу запаленого хребта.

Масло звіробою, рани та депігментація

      Завдяки своїм терпким і антибактеріальним властивостям прекрасно регенерує шкіру — прискорює загоєння важких ран і набряків, зменшує наслідки інфекцій і опіків і навіть допомагає позбутися від наполегливих осколків. Це також перевірений засіб, що використовується при лікуванні шкірних поразок: прищів, альбінізм, депігментації. Його також можна залучити для лікування сонячних опіків I та II ступеня.

Масло звіробою і косметика

        Масло звіробою також цінується в косметиці. Прекрасно зміцнює і розгладжує шкіру, стимулюючи її до відновлення. Це також усуває ефект сухості, відновлює епідерміс і захищає з недоліками та знебарвлення. Часто з'являється в складі препаратів, призначених для догляду за сухою і схильною до акне шкірою.

 Масло звіробою для хорошого нічного сну

      Масло звіробою можна використовувати не тільки всередині, а й зовні. Це допоможе подолати занепокоєння, вплинути на міцний сон і зняти депресію.

Як зробити масло зі звіробою?

       Лікарська сировина — квіти звіробою, які є джерелом цінних речовин. Найкраще збирати їх в сонячний день без дощів. Оптимальним періодом стане поворот червня та липня, тому що тоді рослина зацвіте. Масло звіробою — як настойка — готують зі свіжих частин рослини.

Необхідні інгредієнти:

- 100 г квітів звіробою

- 2 чайні ложки горілки

- 0,5 л соняшникової або лляної олії

Підготовка:

      Покладіть квіти звіробою в банку і залите 2 чайними ложками горілки. Дайте постояти 15 хвилин, щоб звільнити барвник від них. Потім вилийте вміст банки з маслом і вимкніть. Помістіть блюдо на сонці. Час від часу ми струшуємо вміст банки. Приблизно через чотирнадцять днів процідить масло через тканину або марлю і налите в банку або темні пляшки. Ми зберігаємо в прохолодному і тінистому місці.

Як приготувати масло звіробою з оливковою олією?

Необхідні інгредієнти:

- квіти звіробою

- оливкова олія

Приготування:

       Помістіть квіти звіробою в банку. Залите їх повністю оливковою олією. Щільно закрийте банку і відкладіть в тепле і сонячне місце. Регулярно збовтувати масло. Приблизно через три тижні, коли масло придбає відповідний темно-коричневий колір, відфільтрувати вміст банки через марлю або полотно. Вилийте відфільтроване масло назад в банку або пляшку. Утримувати в прохолодному місці. Ви можете використовувати його в лікувальних цілях декілька років.