Лавандова олія: властивості та застосування

Лавандова олія: властивості та застосування

Масло лаванди - один з кращих натуральних інгредієнтів для шкіри, волосся і нігтів. Володіє протизапальними та бактерицидними властивостями, уповільнює процеси старіння і миттєво регенерує шкіру. Водночас це найбезпечніше масло для зовнішнього застосування - воно не викликає роздратування або алергії, але допомагає при акне або псоріазі. Масло лаванди також зміцнить структуру волосся, запобігає розщеплення нігтів і підтримає боротьбу з целюлітом і гіпергідрозом. Однак на цьому його унікальні властивості не закінчуються. Дізнайтеся, як самому зробити масло лаванди і як його використовувати.

Що таке масло лаванди та що в ньому міститься?

Масло лаванди отримують з вузьколистої лаванди, яка успішно застосовується в натуральній медицині, в тому числі для боротьби з недугами травної системи. Масло використовується зовнішньо - на шкірі, волоссі та нігтях або для ароматерапії. Він містить безліч біологічно активних речовин, в основному флавоноїди, фітостерини, дубильні речовини, кумарини та ліналоол. Вони володіють сильними протизапальними, бактерицидними та фунгіцидними властивостями, звужують кровоносні судини, зменшують набряк і видаляють з організму вільні радикали, відповідальні за старіння шкіри та навіть освіту раку.

Як масло лаванди діє на волосся?

Масло лаванди миттєво живить волосся і стимулює кровообіг в шкірі голови. Завдяки цьому він зміцнить волосся від коренів, прискорить їх зростання і зменшить випадання волосся. Він також сповільнить жирність волосся і підтримає боротьбу з лупою і головними вошами. Масло лаванди прекрасно регенерує волосся, розгладжує їх і додає блиск.

Як масло лаванди діє на шкіру?

Масло лаванди цілюще впливає на шкіру. Живить, регенерує і прискорює загоєння ран або сонячних опіків, зменшує шрами. Особливо рекомендується для шкіри, схильної до акне - бореться з бактеріями, ретельно очищає і знижує кількість виробленого шкірного сала. Заспокоює симптоми псоріазу і мікозу.
Речовини в маслі лаванди також відмінно стимулюють кровообіг. Тому варто втирати його в стегно - він підтримає боротьбу з целюлітом. Нанесений на пахви та стопи, він значно знизить потовиділення шкіри.

Інші властивості масла лаванди

Масло лаванди використовується в основному в косметиці, але воно також допомагає в боротьбі із захворюваннями нервової системи. Досить додати в ванну кілька крапель олії, щоб швидко розслабитися, розслабитися і подолати постійні головні болі (в тому числі мігрень) і суглоби. Також було доведено, що інгаляції з додаванням олії лаванди знижують ризик депресії, сприяють засипанню і знижують кров'яний тиск. Можна втирати трохи масла в подушку - ефект здивує вас вже в першу ніч.
Влітку особливо корисно масло лаванди - воно ефективно знімає свербіж і зменшує вітч після укусів комах. Його запах також відлякує комарів, мух, молі та павуків. Досить залишити просочену маслом вату біля дверей, вікон і харчових продуктів.

Як зробити масло лаванди?

Масло лаванди є в магазинах і аптеках, але ви легко можете приготувати його самостійно. Досить кількох жменею свіжих або сушених квітів лаванди, щоб перелити їх в банку і залити підігрітим мигдальним маслом. Банку слід щільно закрити та зберігати в темному місці не менш як місяць. Після закінчення цього часу речовина потрібно процідити та рідина перелити в темну бутель.

 

Корисні поради для дому


Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка