Бавовняна олія. Що це таке і як ним користуватися?

Бавовняна олія. Що це таке і як ним користуватися?

Для більшості з нас бавовна - це рослина, яка дає сировину для виробництва багатьох типів тканин. Виявляється, його теж можна використовувати в різних галузях економіки: для виробництва паперу, перев'язувальних матеріалів або як корм для тварин. Масло може бути холодним віджиманням з насіння бавовнику, яка після перероблення використовується в харчовій промисловості. З іншого боку, нерафінована можна вважати натуральним косметичним засобом. Вміщені в ньому активні речовини покращують стан шкіри, а також благотворно впливають на структуру волосся. Хоча бавовняна олія мало відомо в Україні, його властивості роблять його більш популярним.

Що потрібно знати про бавовняну олії?

Бавовняна олія яку отримують з індійської бавовни, який вирощують в Африці та Азії для промислових цілей. Вважається, що його виробляють як побічний продукт при виробництві бавовняної нитки, але традиція його отримання налічує кілька тисяч років. Бавовняна олія яку отримують в процесі так званого холодний віджим: світло-жовтого кольору, без характерного запаху. Цікаво, що його фізичні властивості не змінюються під впливом високої температури. Хоча ця речовина не користується особливою популярністю в Україні, воно використовується в кулінарії багатьох країн світу. Його додають у салати, смажать в самих різних блюдах і використовують в харчовій промисловості. Крім того, бавовняна олія також використовується в якості кондиціонуючого кошти.

Що можна знайти в бавовняній олії?

Бавовняна олія багата багатьма активними речовинами. Це джерело багатьох ненасичених жирних кислот, зміст яких може досягати 75 відсотків. Серед них на особливу увагу заслуговують лінолева та олеїнова кислоти, які зазвичай використовуються в догляді за шкірою. Крім того, масло насіння бавовни є джерелом токоферолів (вони класифікуються як сильні антиоксиданти). Ці речовини швидше нейтралізують токсини, уповільнюють процеси старіння клітин організму і можуть знизити ризик виникнення небезпечних хвороб цивілізації. Бавовняна олія також містить вітамін Е (відомий як «вітамін молодості»), який захищає шкіру від надмірного УФ-випромінювання, стимулює регенерацію клітин і покращує еластичність і тонус шкіри.

Темна сторона бавовняної олії

Здається, що речовини, що містяться в бавовняній олії, дуже корисні для здоров'я. Необхідно знати, що в його складі знаходиться хімічна сполука з групи фенолів - госсипол. Присутній в рослині, він діє як засіб від шкідників. Це співвідношення часто використовується в промисловості при виробництві інсектицидів. На жаль, ця речовина класифікується як токсин і не може бути вжито людиною. Тому в їжу слід використовувати тільки рафінована бавовняна олія, яке не містить госсипола. З іншого боку, нерафіновану олію можна сміливо використовувати в косметиці.

Переваги використання бавовняної олії

Бавовняна олія використовується в повсякденному догляді за шкірою і волоссям. Особливо це допоможе поліпшити стан пошкоджених і посічених кінчиків. Також рекомендується його використання, коли пасма сухі. Регулярне використання засобу зволожує пасма і зміцнює їх. Бавовняна олія також можна втирати в шкіру голови. Ця процедура робить їх менш схильними до випадання і запобігає утворенню лупи та жирного волосся.

Масло для шкіри

maslo-dlya-kozhi Бавовняна олія. Що це таке і як ним користуватися?

Масло, отримане з насіння бавовни, може бути універсальним косметичним засобом для догляду за шкірою, яке може замінити креми, наприклад креми від зморшок. Його регулярне використання покращує стан шкіри, робить її більш еластичною і досить зволоженою. Масло має потенціал захисту від зморшок, а завдяки наявності вітаміну Е і жирних кислот воно може м'яко розгладжувати що існує. Рафінована бавовняна олія можна використовувати при невеликих ранах, порізах і запаленнях. Має заспокійливу дію, сприяє загоєнню і запобігає утворенню рубців.

 


Корисні поради для дому


1000 Залишилось символiв


Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка